~ Nails. Modern chic

Het heeft een tijdje geduurd, maar ik heb nu weer wat tijd om een blog te schrijven.
Vandaag wil ik graag deze nail art met jullie delen:


Ik zag deze nail art op internet en ik besloot om deze ook te gaan doen, maar dan met iets andere kleuren. Wat mij vooral heel erg aansprak was de veelzijdigheid binnen één nail art met dezelfde kleuren, door alleen al het gebruik van verschillende designs.


Wat heb je nodig?

¨Vijl. (het liefst een kartonnen vijl of glasvijl)
¨Bokkenpootje.
¨Nagelriem olie.
¨Handcrème.
¨Base coat. 
¨Nagellak remover.
¨Wattenschijfje.
¨3 kleuren nagellak, waaronder wit en 2 kleuren die je zelf wilt gebruiken.
¨(Zilveren)Striping tape.
¨Plakband.

Stap 1. Verzorg je handen, nagels en nagelriemen goed. In een eerdere blog heb ik hier al tips voor gegeven.  ~ Klik hier.

Stap 2. Als jij je handen verzorgd hebt, pak dan een wattenschijfje met nagellak remover en reinig je nagels. Breng daarna een base coat aan op elke nagel. Zorg dat de base coat goed droog is voordat je begint met de eerste laag nagellak. 

 Tip: Door je nagels eerst schoon te maken met nagellak remover, blijft de nagellak langer zitten.

Stap 3. Lak al je nagels wit en laat deze laag goed drogen. Neem er liever een hele dag voor, want als het niet goed droog is, dan krijg je bij de volgende stap veel problemen en kun je opnieuw beginnen.
Tip: Zoek van tevoren uit welk gedeeltes je wilt kleuren en in welke kleur je wilt gebruiken voor elk gedeelte. Hierdoor is de kans kleiner dat er iets mis gaat.

Stap 4. P
lak je nagels af op de gedeeltes die je wit wilt houden. De rest van de nagels kun je dan lakken met een andere kleur. 

Let op! Als je 2 kleuren gaat gebruiken die aan elkaar grenzen op een nagel (zoals in deze nail art de duim), zorg er dan voor dat je de eerste kleur die je gebruikt goed laat drogen. Ga bijvoorbeeld eerst alle vlakken lakken die je dezelfde kleur wilt hebben of wacht weer een dag voordat je de tweede kleur gaat gebruiken. Hiermee voorkom je dat de kleuren gaan mengen als ze beiden nog nat zijn. Zorg ook na deze stap dat jij je nagels echt goed laat drogen voordat je verder gaat naar stap 5.

Stap 5. Knip de striping tapeop de gewenste lengtes af en plak ze op de plekken waar je de striping tape wilt plaatsen. Zorg dat ze goed op je nagels plakken en dat ze niet te lang zijn. Want als ze te lang zijn en daardoor gedeeltelijk op je vinger plakken, dan heb je grote kans dat de striping tape daar gaat krullen en dat is niet mooi voor je nail art.

Stap 6. Laat je nagels goed drogen voordat je de top coat aanbrengt voor een beschermende dekking. Laat ook deze goed drogen voordat je iets met je handen gaat doen. 

Dat waren de stappen. Wat vinden jullie van deze nail art?

Reacties

Populaire posts